Schimba datele

SCHIMBA DATELE

Oferte

Pret final 2 Adulti , 7 Nopti , 28.04.2019 -05.05.2019

Camera
Masa
Alte detalii
Pret
Camera dubla
Conform itinerar
Plecare din Bucuresti / Autocar
880 € 836 €
- doar la cerere - oferta disponibila DETALII+ - servicii incluse / neincluse
Selectie Detalii Pret
Camera : Camera dubla
Masa : Conform itinerar
Alte detalii : Plecare din Bucuresti / Autocar
880 €
836 €
- doar la cerere - oferta disponibila

Itinerar

Itinerar

ZIUA 1
Plecăm din București

Plecăm din București, la ora 06.00, pe ruta Ruse – Edirne (fostul oraş Adrianopol, întemeiat de împăratul roman Hadrian). Traversăm cu feribotul Strâmtoarea Dardanele (care leagă Marea Egee cu Marea Marmara și separă Europa de Asia) și ne oprim în cel mai important oraș de pe țărmul strâmtorii, Çanakkale (al cărui nume vine de la vestitele sale castele, kale însemnând „castel”) unde vom și înnopta la un hotel de trei stele.

ZIUA 2
TROIA – PERGAM

După ce servim micul dejun la hotelul din Çanakkale, pornim spre situl arheologic Troia, unde vom vizita ruinele vechilor cetăți Troia I-IX. Primul oraș a fost fondat în mileniul III î.Hr. în timpul Epocii Bronzului. Cercetările arheologului german Heinrich Schliemann au adus la iveală existența a mai multe orașe, construite succesiv unul peste altul. Unul dintre primele orașe, (Troia VII) este de obicei identificat cu Troia homerică.

Pornim apoi spre cetatea antică Pergam situată în orașul Bergama din Turcia modernă, la 26 de km de Marea Egee. Citadela Pergamului era construită pe un deal conic care se înălța la 300 m deasupra văii înconjurătoare. Cetatea a fost condusă mai întâi de o dinastie de regi ce purtau numele de Attalus. În prima parte de domniei lui Eumene al II-lea (197-159 î.Hr.), aici a fost fondată și faimoasa bibliotecă, a doua după cea din Alexandria (fondată de Ptolemeu I în cca 295 î.Hr.), între aceste două biblioteci existând o rivalitate puternică. Când conducătorii Egiptului elen au interzis exportul de papirus, Pergam  și-a dezvoltat propriul material de scris despicând pieile de oi, de capre și de alte animale în foi subțiri și tratându-le cu var. Astfel, numele Pergam a generat termenul „pergament”. Biblioteca din Pergam conținea inițial două sute de mii de suluri pe care, în anul 41 î.Hr., Marc Antoniu le-a oferit în dar Cleopatrei pentru a înlocui cărțile din biblioteca Alexandriei, arse în timpul campaniei lui Iulius Cezar.

După ce a fost cucerită de romani, Pergam a devenit prima capitală administrativă a provinciei romane Asia (vestul Turciei). Primul templu dedicat Romei și împăratului Augustus a fost construit la Pergam, în anul 29 î.Hr. De asemenea, Pergam a fost centrul cultelor păgâne ale lui Zeus, Atena și Dionisos. Tot aici se afla un centru de tămăduire legat de templul lui Asclepios (al patrulea mare cult păgân). Kizil Avlu, așa numita Curte Roșie sau Basilica Roșie a fost loc de închinare a zeilor egipteni – Isis și/sau Serapis, dar și a altor zei. Unii cercetători au identificat acest loc cu „scaunul de domnie al Satanei” menționat de apostolul Ioan în Apocalipsa 2:13. În această carte, Dumnezeu îi mustră pe credincioșii bisericii din Pergam pentru că: „țin învăţătura nicolaiţilor, pe care Eu o urăsc”.

După ce vizităm întregul sit arheologic din Pergam, ne vom îndrepta spre Kusadasi unde vom cina și înnopta la un hotel de patru stele.

ZIUA 3
SMYRNA – EFES

După ce servim micul dejun la hotel, pornim spre Smyrna (Izmir), cetatea păstorită de Sfântul Policarp, ucenic al apostolului Ioan și ai cărei credincioși sunt avertizați în Apocalipsa 2:8-10 de persecuția viitoare. Izmir este al treilea oraș ca mărime în Turcia după Istanbul și Ankara. Asemenea Efesului, Smyrna este construită pe malul mării și are o istorie venerabilă. Smyrna a fost un port care deservea una dintre principalele rute comerciale ce se întindea de-a-lungul Asiei. În perioada Noului Testament, era un oraș frumos, cu splendide clădiri publice. Cea mai impresionantă ruină din Smyrna este Piața publică (sau Agora), construită la mijlocul secolului al II-lea, dar devastată de un cutremur de pământ în anul 178 d.Hr. Aceasta a fost reconstruită de Faustina, soția împăratului roman Marc Aureliu și are o serie impresionantă de bolți subterane.

Urmează vizita cetății Efes, aflată la jumătatea drumului între Milet și Smirna. Efes era o cetate luxoasă situată la drum comercial ce lega Roma de Orient, cel mai important oraș din provincia romană a Asiei (vestul Turciei). Vestigiile cetății Efes sunt realmente impresionante. Orașul avea străzi pavate în marmură, băi, biblioteci, o piață și un teatru cu mai mult de 25.000 de locuri. Bibioteca lui Tiberius Iulius Celsus Ptolemaenus, guvernatorul roman al Asiei, primul grec ales în Senatul roman, dateză din anul 110 d.Hr. Fațada bibliotecii a fost restaurată integral. Templul Dianei din Efes a fost una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, având de patru ori mărimea Partenonului din Atena. În perioada Noului Testament, populația a crescut la o treime de milion, dintre care foarte mulți erau iudei. Există o tradiție potrivit căreia apostolul Ioan a locuit la Efes. În cartea Apocalipsa, credincioșii bisericii din Efes sunt avertizați că și-au pierdut dragostea dintâi (Apocalipsa 2:4). 

După acestea, ne îndreptăm spre Kusadasi unde vom cina și vom înnopta la un hotel de patru stele.

ZIUA 4
PATMOS

După ce servim micul dejun la hotel, pornim cu feribotul spre insula Patmos din Marea Egee, locul în care apostolul Ioan este exilat de împăratul Domițian în anul 95 d.Hr. și locul în care apostolul scrie cartea Apocalipsa. Aici vom vedea grota în care se crede că apostolul Ioan a scris cartea Apocalipsa precum și Mănăstirea Sfântul Ioan.

Ne îndreptăm spre Kusadasi unde vom cina și vom înnopta la un hotel de patru stele.

ZIUA 5

În această zi, vom avea program liber, fie pentru exploatarea orașului Kusadasi – o sursă de suveniruri, artizanat, condimente și culoare locală, fie pentru scufundări sau scuba-diving în zona Kusadasi Sea Garden, fie pentru o plimbare inedită de safari pe cai, fie pentru Aqua Park Adaland – un parc acvatic de distracții cu vedere superbă spre mare, fie pur și simplu pentru odihnă și utilizare a facilităților hotelului sau din preajma acestuia.

ZIUA 6
LAODICEEA – PAMUKKALE

După ce servim micul dejun la hotel, pornim spre Laodiceea, oraș așezat la întretăierea a două drumuri principale și care a cunoscut prosperitatea datorită comerțului. Ruinele orașului sunt localizate lângă satul Goncali, la nord de Denizli. Orașul a fost nunit de regele Seleucid, Antioh al II-lea, după soția sa Laodice, de care a divorțat în anul 253 î.Hr. Mustrarea adresată credincioșilor bisericii din Laodiceea pentru starea de căldicel – nici fierbinte, nici rece – poate fi o referință specifică la problema pe care o avea orașul Laodiceea legată de aprovizionarea cu apă potabilă. Privind spre nord de Laodiceea, se pot vedea la aproximativ 10 km distanță, spectaculoasele travertine albe ale izvoarelor fierbinți de la Hierapolis. Perdeaua de stalactite și bazine puțin adânci reprezintă acum atracția turistică a „castelului de bumbac” de la Pamukkale. De asemenea, Laodiceea avea o școală farmaceutică renumită, de unde și aluzia lui Isus la „doctoria pentru ochi” din Apocalispa 3:18.

Plecăm spre Pamukkale (care în traducere înseamnă „Castelul de bumbac” datorită teraselor calcaroase făcute din travertin, rocă sedimentară care s-a format de-a lungul a mii de ani prin depunerile de carbonat de calciu din apa celor 17 izvoare existente în zonă). În Pamukkale se vizitează  Necropola și Cetatea Hierapolis (care în limba greacă înseamnă Oraşul Sfânt), Biserica ridicată pe locul unde apostolul Filip a fost martirizat, dar şi presupusul mormânt al acestuia, nou descoperit de arheologii turci pe culmea unui deal, în afara zidurilor cetăţii. Se va coborî pe terasele calcaroase cu apă termală.

La finele zilei ne vom îndrepta spre hotelul de cinci stele unde vom cina și înnopta.

ZIUA 7
PHILADELPHIA – SARDES – TIATIRA

După ce servim micul dejun la hotel, pornim spre vizitarea ruinelor anticelor cetăţi: Philadelphia, Sardes și Tiatira.

Philadelphia este orașul Alașehir din Turcia modernă. Philadelphia a fost întemeiată ca un fort de frontieră al Pergamului în anul 189 î.Hr. Numele orașului înseamnă „iubire frățească”, comemorând iubirea lui Eumene al II-lea al Pergamului pentru fratele lui mai tânăr, Attalos, succesorul său. Ruinele unei biserici bizantine reprezintă singura mărturie a trecutului creștin.

Sardes este situat în satul Sart din Turcia moderna. Sardes a fost capitala regatului antic al Lydiei. În timpul domniei regelui lidian Gyges (680-644 î.Hr.), în fluviul Pactol care străbate Sardesul, a fost descoperit aur, iar Lydia a introdus în circulație primele monede de aur, de argint și de electrum (aliaj din argint și aur) din lume. Sinagoga din Sardes, cea mai mare sinagogă cunoscută în Antichitate a fost restaurată, inscripția din peretele de marmură al sinagogii conținând cuvintele: „Eu [lipsește numele] împreună cu soția mea, Regina, și cu copiii mei, am dăruit din darurile Atotputernicului Dumnezeu tot învelișul din marmură și pictura”.

Tiatira este orașul Akhisar din Turcia modernă. În Antichitate, Tiatira era recunoscut ca un centru de fabricare a purpurii. Acest colorant obținut din rădăcina de garanță era încă întrebuințat în Akhisar în secolul al XIX-lea. O altă ramură importantă a industriei locale era fabricarea aramei lustruite, la care se face aluzie în Apocalipsa 2:18. Nicăieri în literatura greacă nu mai apare cuvântul utilizat în acest verset din Apocalipsa, dar acesta pare să se refere la un aliaj rafinat din cupru sau din bronz cu mici cantități din zinc metalic. În oraș se dezvoltaseră și alte meșteșuguri.

La finele zilei revenim în Çanakkale unde vom și înnopta la un hotel de trei stele.

ZIUA 8
Intoarcere in Bucuresti

După ce servim micul dejun la hotel, pornim spre ţară cu destinația București.

Servicii incluse

 • transport cu autocar clasificat;
 • 6-7 nopţi cazare în camere duble  hoteluri 3*, 4* şi 5* (clasificare locală);
 • 6-7 mese de tip mic dejun şi 5 mese de tip cină;
 • însoțitor de grup cu pregătire teologică;
 • ghid turc licențiat vorbitor de limbă engleză pe tot parcursul programului (vom asigura traducerea);
 • bilet feribot pentru croaziera pe Insula Patmos (taxa de port inclusă);
 • tur cu autocarul pe Insula Patmos *.

Servicii neincluse

 • Taxe intrări obiective (aprox. 60 Euro/pers.);
 • Mesele de prânz: aproximativ 7 euro / prânz / persoană;
 • Asigurarea medicală;
 • Activități opţionale în ziua liberă (Adaland  - aprox. 20 Euro/pers, Scuba-Diving  - aprox. 22 Euro/pers, Horse-Riding  - aprox. 22 Euro/pers).

Pași pentru efectuarea plăților

Cont RON: RO30INGB0000999906835088
Cont EUR: RO45INGB0000999907911712
Clienții care doresc să achite în RON circuitul cu tarif în Euro pot face plata in urmatoarea modalitate: 
Se achită contravaloarea sumei în Euro la cursul BNR din ziua plății + 2% (comision de risc valutar).

La specificația plății se va completa:
1. Numele clientului (Nume + Prenume) și data circuitului;
2. Numărul de persoane participante și numele;
3. Localitatea de domiciliu.

După efectuarea plății se transmit prin e-mail următoarele:
1. Copia chitanței de plată prin  bancă – OP;
2. Copia Cărții de Identitate - pe care se trece numărul de telefon, numele și perioada circuitului;
3. Copia Pașaportului – valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii din circuit (dacă nu a fost încă emis, se va trimite ulterior).
Plata parțială sau integrală se poate efectua prin ordin de plată la orice sediu al ING, fapt ce constituie consimțământul și acordul deplin al clientului asupra tuturor clauzelor contractuale, precum și asupra programului detaliat al circuitului.

Suplimente reduceri si anulari

Suplimentul pentru camera single - 50%

A treia persoana în cameră are reducere de 30%.

Reduceri pentru copii:

Vârsta (ani)

Reducere

Condiții acordare reducere

0 – 6,99              

251 Euro

Cazarea se face în cameră dublă, în pat cu doi adulți

7 – 11.99            

168 Euro

Cazarea se face in camera triplă împreună cu doi adulți, cu pat individual

Grup minim: 38 persoane

Plata parțială sau integrală se poate efectua prin ordin de plată la orice sediul al ING, fapt ce constituie consimțământul și acordul deplin al clientului asupra tuturor clauzelor contractuale, precum și asupra programului detaliat al circuitului.
Acte necesare:  Paşaport  valabil  minim  6  luni  de  la  data  întoarcerii  în  ţară
Avans minim: 170 euro / persoană

 

Condiții de anulare a rezervării:

a) 25% din preţul pachetului de servicii, dacă anularea se face în intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul  24-20  de zile calendaristice înainte de data plecării;
c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizări se aplică în toate cazurile, cu exceptia celor în care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. În acest caz se aplică regulile speciale ale fiecărui program în parte.

 

Note:

–  Autoritățile vamale își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi făcută răspunzatoare pentru astfel de situații ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara granițelor României, precum și asupra oricărei tangențe pe care o are cu statele în care are loc desfășurarea circuitului;

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte - legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră);

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia;

–  Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului;

–  Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup;

–  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați receptionerului să vă informeze cu exactitate asupra acestor facilități;

–  Agentia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure;

–  Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Perioade circuit:

 

28 Aprilie - 5 Mai 2019

15 Iunie - 22 Iunie 2019

10 August - 17 August 2019

7 Septembrie - 14 Septembrie 2019